Program online de mentorat cu ghidare personalizată

PASĂREA MĂIASTRĂ

TE ÎNVĂȚĂM ONLINE PAS CU PAS
CUM SĂ-ȚI COȘI
O CĂMAȘĂ CU ALTIȚĂ
element inclus în Patrimoniul UNESCO

Vino să coși împreună cu expertele Măiestria cămașa ta de vis!


EȘTI GATA SĂ ÎNCEPI A COASE,

AI STUDIAT TOT CE S-A PUTUT,

DAR NU ȘTII CUM

SAU NU AI MOTIVAȚIE SĂ CONTINUI?

  • Sunt absolut sigură că ai trecut prin multe informații legate de cum să-ți coși o ie. Poate chiar ai reușit să citești  toate email-urile din cursul meu gratuit pentru începători:)
  • Te-ai hotărât, ai materialele, dar încă eziți să te apuci singură de cusut. Dar poate ai și început să coși la noua ta cămașă, însă tot simți că ai avea nevoie de o părere sau un spijin, ca să poți înainta cu încredere.
  • De câte ori ai citit ceva și parcă era totul clar, iar la modul practic, nu ți-a ieșit din prima?
  • De câte ori ai cusut, dar ți-ai dat seama pe urmă că nu era cum trebuie?
  • De câte ori ai început, dar nu ai avut curaj sau motivație să continui?
  • De câte ori ai avut întrebări la care era bine să găsești răspuns de la o cunoscătoare, ca să nu mai pierzi atâta timp răscolind în toate grupurile de cusut?
  • Poate ai avut și experiența unor cursuri online pe care le-ai procurat, dar nu le-ai mai folosit, pentru că nu era nimeni în spatele acelui curs cu care să interacționezi?
  • Noi, oamenii, suntem ființe sociale, iar asta înseamnă că nu putem fără COMUNICARE.
Iată DIFERENȚA pe care o vei avea aici, în programul Pasărea Măiastră!

TE INVIT ÎN COMUNITATEA MĂIESTRIA SĂ-ȚI FIM ALĂTURI ZI DE ZI!

  • Să știi că noi, cele care te vom ghida, am trecut ca și tine prin experiențele de mai sus. Am căutat singure răspunsuri, n-am dormit nopțile pentru că urmăream fiecare postare în grupurile de cusut, am cercetat cărți de specialitate, ne-am documentat cu pixul în mână. Uneori ne-am umplut de disperare și pesimism, pentru că nu credeam că vom reuși vreodată să creăm camăși care vor putea fi admirate în cele mai importante muzee etnografice din București sau Sibiu, în Senatul Spaniei la Madrid sau sediul ONU din Viena. 
  • Și pentru că IA ne-a unit, ne-a ținut împreună în ultimii ani, pentru că am avut încredere în propriile forțe și am inspirat și ajutat multe femei să învețe de la noi, am reușit.
  • Suntem Stela, Parascovia, Nadia, Diana și Cristina care te pot sprijini și pe tine să-ți duci la bun sfârșit un proiect la care visai demult – o cămașă cu altiță!
  • Noi nu vom preda ceva ce nu am mai făcut. Am avut până acum 4 promoții de cursante în Chișinău, cu care ne-am întâlnit periodic pe viu, însă anul 2020, când a venit pandemia, ne-am schimbat planurile. Și viziunea.
  • În 2021  și 2022 am lucrat oferind doar consultanță online, iar drept rezultat am obținut cămășile din ultime noastre expoziții MăiestrIA .

CUM SE VA DESFĂȘURA CURSUL

  • Te invităm într-o călătorie de un an de zile alături de noi în care să coasem împreună cot la cot și să te ajutăm pas cu pas să-ți coși prima ta cămașă cu altiță!
  • Acest curs se va desfășura într-un grup închis pe Facebook, unde să nu ne deranjeze nimeni din exterior, unde vom fi focusate fiecare pe cămașa sa. Da, și noi, profesoarele tale, vom coase alături de tine, ca să-ți dăm tonul, să păstrăm ritmul, să fim toate la aceeași etapă, să avem aceleași provocări și să-ți arătăm că E POSIBIL să-și creezi propria cămașă tradițională, chiar dacă nu ai mai avut experiență până acum!
  • Dacă îți faci griji că nu vei reuși pentru că „job, familie, copii”,  te asigurăm că și noi suntem exact ca tine. Deci, stai liniștită, și la noi timpul este limitat, și nu coasem de dimineață până seara. Coasem 1-2 ore pe zi. Uneori 3 dacă e weekend:)
  • În acest ritm, dacă ești determinată, sigur poți să faci față unei provocări de a te transforma din simplă purtătoare de ie, în CREATOARE!
  • Vei putea transmite lumii întregi că ești mândră de rădăcinile tale și de imensa bogăție culturală din care faci parte. 
  • Dincolo de acest lucru, vei câștiga un sentiment aparte de stimă de sine și bucurie, o avalanșă de apreciere de la cei din jur și mereu, dar absolut mereu, când vei purta cămașa creată de tine, vei întoarce priviri.
  • Acest program este UNIC, pentru că nu va fi un curs înregistrat pe care să-l cumperi și să uiți de el. Grupul pe care îl vom crea te va ține în priză. Vei vedea cum reușesc să avanseze colegele tale de „bancă” și asta te va motiva și pe tine să nu te lași bătută. Spiritul de concurență în cadrul programului nostru este cel mai sănătos lucru care te va ajuta să avansezi rapid.
  • Vei avea totodată AVANTAJUL să poți urmări cum se creează alte modele, pentru că fiecare din noi va coase ceva diferit. Imaginează-ți ce privilegiu îți oferă un astfel de curs online! Cât timp ți-ar lua să urmărești separat fiecare cămașă?
  • În plus, vei scăpa de frustrarea pe care o ai atunci când vezi o ie mai specială și te gândești că nu-ți dai seama cum a fost creată și că tu niciodată nu vei ști cum să faci asta.
  • Iar cel mai mare ATU al programuui de mentorat Pasărea Măiastră este că îți vei face aici prietene pe viață, pentru că anume în grupurile de interese bazate pe pasiuni se creeză legături emoționale puternice. Gândește-te că vei putea după aceea oricând să apelezi la cineva din grup, ca să-i ceri un sfat sau o idee. 

CE ZICI, TE-AM CONVINS SĂ VII CU NOI?

CINE SUNTEM?

În primul rând, noi putem fi pentru tine echipa de suport timp de un an, timp în care vom fi alături zi de zi:)
STELA MOLDOVANU - fondatoare Măiestria
  • „De când mă țin minte sunt cu acul în mână. Încă din adolescență aveam mereu tendința să-mi personalizez hainele, să le fac mai deosebite. Am ajuns să cos și o ie prin clasa a șaptea, însă atunci credeam că este doar o bluză cu floricele brodate îngrijit”.

  • Au trecut ani, am tot experimentat tehnici de cusut și croșetat, îmi părea că știu atât de multe:) Din pasiunea mea pentru broderie s-a născut salonul de rame MOLDECO, pe care l-am administrat timp de 18 ani alături de soțul meu în Chișinău. Toate până într-o clipă când mi s-a deschis o nouă poartă.
  • Ia de Nistru, „ia de la capătul lumii” și grupul Semne Cusute în acțiune a fost un nou început. pentru mine. Atunci am descoperit rostul și valoarea cămășii autentice românești. După care a urmat toată POVESTEA.
  • Îmi place comunicarea cu oamenii de la care pot învăța și cărora le pot împărtăși cunoștințele mele. Sunt sigură că emoțiile contează oricât de pragmatici am fi. Cred că dacă iubești omul căruia te adresezi, el poate învăța mai ușor de la tine. Asta am făcut în ultimii ani, iar în seria de email-uri pentru începători pe care l-ai parcurs și tu, probabil, ai văzut modul în care prefer să comunic.
  • Așa va fi și în acest curs.

Acum te putem ajuta și pe tine!


Înscrie-te la o întâlnire 1 la 1 cu

una din reprezentantele

echipei Măiestria

pentru a afla mai multe detalii:



Iată echipa noastră de vis:

Parascovia Lepădatu

filolog, coase ie din 2013

„IA este povestea fără de sfârșit! De-am ști să citim mesajele transmise de simbolurile cusute, am afla adevărata istorie a acestui neam. Este în puterea noastră să nu ruinăm moștenirea primită de la străbuni, ci mai degrabă să o valorificăm, să o reproducem responsabil și să o transmitem mai departe.

IA într-adevăr îți ia mult timp, dar un lucru e cert: dacă planifici eficient programul zilei, ai rezultate. Cred că nu e zi să nu fiu cu gândul la ceea ce cos în acel moment. Ia m-a făcut dependentă de frumos, iar timpul meu liber se transformă în creație seara târziu. Atunci lucrez liniștit în conversație cu Dumnezeu”.

Diana Ciobanu

restaurator textile, coase ie din 2011

„Cos din plăcerea de a crea și de a descoperi unitatea mea cu universul. Simt nevoia și responsabilitatea de a transmite mai departe povestea scrisă cu acul pentru urmașii noștri. Nu vreau ca iile sa rămână doar în muzeu, vreau să fie purtate, căutate, admirate mulți ani înainte. IA autentică este scutul de protecție al identitatății noastre și avem datoria să nu o lăsăm în neștire”.

nadia mînzu

traducător, coase ie din 2015

„Le ajut pe alte doritoare de a gusta din secretele unei cămăși în devenire pentru că și eu am fost ajutată la început. Informație teoretică, cărți, albume, planșe se găsesc în spațiul on-line, doar să întinzi mâna și să iei ceea ce cauți. Totuși, unele lucruri nu le poți înțelege decât cu acul în mână și pânza în față. Și un om potrivit alături care să te direcționeze corect.

Când cos simt echilibru, concentrare, împământare, evadare din rutină, liniște. Vizualizez rezultatul, anticipez plăcerea de a vedea cum prind viață un val de pânză și câteva gheme de ață. Mă odihnesc”.

Cristina Larii

inginer, coase ie din 2015

„Am ales IA cu corpul, mintea si spiritul.  Așa simt că viața mea este un proces de creație continuă, fiind preocupată de gînduri constructive, binefăcătoare și armonioase. Port cu mândrie și cu drag rezultatul muncii  mele. E fascinant ce poţi face cu un simplu  ac, aţă şi o bucată de pânză: scrii istorie prin intermediul semnelor cusute, transmiţi energie în prezent şi viitor.

Mă bucur că pot inspira și împărtăși cunoștințele mele femeilor din jur, astfel încât să lăsăm și noi moştenire copiilor noştri codul suprem al românilor, ascuns în cămaşa tradiţională fără granițe de timp și spațiu. ”.


CUM VEI BENEFICIA DE AJUTORUL NOSTRU

  • Atunci când coși singură, chiar dacă urmărești cu atenție grupurile de cusut și tutorialele pe Youtube, ajungi la un moment dat la un blocaj și îți este oarecum jenă să întrebi public pe cineva. Drept rezultat, pierzi din nou timp să cauți răspunsul, coși și descoși, nu-ți iese, te enervezi și lași naibii la o parte totul.  Știi sentimentul, nu? Cred că fiecare din noi a avut această experiență:)
  • Ei bine, grupul nostru fiind închis, avem voie să facem ce vrem aici, nu ne vede și nu ne judecă nimeni. Fii sigură, că vei găsi răspuns foarte rapid și la subiect la orice te blochează. Nu mai trebuie să decizi singură ce ai de făcut, pentru că vom fi noi alături, să te trecem în brațe peste aceste mici hopuri.
  • Bineînțeles că în proces se vor mai întâmpla dezamăgiri și erori, însă cu cât ma repede îți dai seama că ai greșit ceva, cu atât mai repede poți remedia.  De aceea experiența grupului este cu adevărat fascinantă!
  • Comunicarea între femei care au aceeași pasiune generează o sursă imensă de sfaturi utile. Fără să ne dorim, descoperim mici trucuri, secrete, avem revelații pe care le împărtășim cu drag, pentru că este firesc să ne ajutăm reciproc.
  • Iar dincolo de toate, gândește-te că o ocazie nemaipomenită să scăpăm de anxietăți, stres, griji, plictiseală! Mi se pare o șansă să-ți întorci lumea cu fața spre tine și să-i arăți că în această nenorocită de pandemie poți alege să-ți schimbi definitiv viața!

IATĂ care este structura programului nostru online

  • Examinăm planșa și pozele cămășii după care a fost realizată (în cazul în care există)
  • Cercetăm cămăși din zona etnografică aleasă sau cămăși similare după ornamente și compoziție
  • Identificăm după planșă amplasarea ornamentelor de pe cămașa noastră
  • Ne informăm cu referire la tehnica de cusut pe care o folosim în altiță
  • Exersăm pe bucata de pânză pentru probe
  • Facem probe pentru un modul din altiță pentru a determina mărimea ornamentului
  • Identificăm grosimea necesară a firului de ață
  • Facem rost de ace bune, foarfece potrivit, metru, lupă dacă e necesar.
  • Găsim un loc în casă unde vom păstra toate accesoriile și unde vom coase de obicei
  • Ne gândim la un regim de cusut, facem planul și ne setăm intenția de a lucra păstrând programul cursului. Atenție la accesul copiilor mici și a animalelor de companie – pericol ptr materiale și cămașa în lucru 🙂

.

  • Croim și festonăm marginile altițelor
  • Trasăm un fir roșu pentru a determina mijlocul altiței ca reper
  • Începem cu șinătăul din bordură (dacă asta o cere modelul ales)
  • Coasem numărul de module necesare pentru a determina lățimea părții brodate a altițelor
  • Repetăm rândurile până ajungem la înălțimea dorită
  • Dacă modelul din altiță este înclinat, desenăm ornamentul în oglindă pentr a-l repeta pe a doua altiță
  • Coasem și a doua altiță
  • Determinăm tipul mânecii dorite: largă sau strânsă
  • Croim mânecile
  • Festonăm sau facem tivuri cu găurele pe marginile laterale
  • Coasem încrețul 1
  • Desenăm în oglindă dacă este cazul pentru încrețul 2
  • Coasem încrețul 2
  • Determinăm numărul de râuri pe mânecă
  • Determinăm tipul de râuri: stâlp, costișați, infurcați, tablă
  • Marcăm limitele stabilind distanța între module, rauri, inclusiv mijlocul mânecii.
  • Coasem râurile la prima mânecă
  • Coasem râurile la a doua mânecă, în oglindă dacă e cazul.
  • Determinăm lungimea stanilor
  • Festonăm sau facem tiv cu găurele pe laterale
  • Coasem puii pe piept 1
  • Coasem puii pe piept 2
  • Coasem puii pe spate dacă e cazul  
  • Determinăm tehnica și tipul de cheițe pentru a uni stanii
  • Unim altițele de mâneci
  • Încheiem mânecile
  • Unim toți stanii  
  • Determinăm lungimea despicăturii de la stan pentru integrarea mânecilor
  • Croim pavele 
  • Integrăm pe rând mânecile
  • Măsurăm cămașa să ne asigurăm că se aranjează bine toate componentele.
  • Determinăm mărimea necesară pentru bentița de la gât
  • Croim și coasem bentița
  • Croim și coasem brățările
  • Coasem brezărăul (când e cazul)
  • Facem cutulițe pentru a încreți uniform pânza în jurul gâtului
  • Fixăm cutulițele la baza gâtului
  • Facem cutulițe pentru mâneci (când avem mâneci strânse)
  • Realizăm șnurul pentru brezărău (când e cazul)
  • Atașăm bentița pe marginea de la gât a cămășii
  • Atașăm brățările
  • Facem cheutori, coasem nasturi (când e cazul)
  • Fixăm șnurul la brezărău (în funcție de model)
  • Măsurăm încă o dată cămașa pentru a ne asigura că nu mai trebuie să modificăm nimic
  • Spălăm cu grijă conform regulilor pentru prima spălare
  • Uscăm și călcăm cu atenție
  • Începem să savurăm marea noastră realizare, facem poze cu cămașa noastră de vis
  • Trimitem pozele prietenilor, rudelor și tuturor celor care se vor bucura împreună cu noi de rezultatul nostru
  • Facem o postare în grupul ”MăiestrIA” pe Facebook ca să strângem aprecerea și admirația celor care cu adevărat pricep ce am reușit:)
  • Ne oferim o mică plăcere pentru cât de determinate și perseverente am fost în ultimele 6 luni (un masaj, un tort, o ședință la cosmetolog sau orice merităm, dar nu am mai făcut demult)
  • Facem planuri pentru următoarea cămașă:)

REGULAMENT:

  1. Acest program este destinat exclusiv cămășii tradiționale românești.
  2. Programul se va desfășura ONLINE într-un grup închis pe Facebook 
  3. Fiecare participantă va coase un model ales după preferințe. 
  4. Se vor accepta modele autentice, cu elemente brodate pe toate părțile cămășii.
  5. În afară de cămăși cu altiță, se vor vor accepta și alte tipuri de cămăși tradiționale: drepte, bărbătești, cu mâneca întreagă.
  6. Recomandăm modele complexe, de tipul celor din albumul Elisei Brătianu, de pe blogul Semne Cusute sau de pe www.maiestria.com/planse
  7. Încurajăm creativitatea, empatia, ajutorul reciproc, gândirea pozitivă și dedicația.
  8. Postările din grup vor putea fi accesate timp de 12 luni de participantele la program.
  9. Accesul la tutorialele video va rămâne pe viață pentru toate membrele grupului pe platforma cursuri.maiestria.com

BONUSURI

Ca în orice competiție, performanța se apreciază. Vei avea la diverse etape ale cursului mici bonusuri sub formă de:

GARANȚIE

Primești banii înapoi dacă nu ești mulțumită de curs peste o lună.

  • Te asigur că îți va plăcea această provocare alături de noi și vei obține ceea ce îți promitem.
  • Pentru că avem experiența anterioară cu grupuri similare cu întâlniri pe viu, îți pot garanta  că dacă respecți structura acestui curs, vei ajunge 100% la rezultat. În cazul în care din anumite motive te-ai răzgândit și simți că nu este pentru tine experiența de a deveni creatoare, în prima lună îți returnez banii fără nici o problemă.  
 

AICI găsești mai multe impresii ale participantelor la primele două ediții ale cursului practic de măiestrie.

 

Atrage atenția la cămășile lor cusute la cursul nostru.       

Toate sunt – prima ie

Iată și albumele cu cămășile gata (dă click pe titlu ca să vezi fotografiile)

Ediția 2021 

Ediția 2022-2023

 

 

 

MĂDĂLINA MARIȘ

(Târgu Mureș)

”Am învățat la acest curs sa cos corect și rapid o ie autentică minunată, într-un grup în care am primit susținere și acces la expertiza cum nu am mai experimentat până acum. Am comunicat cu femei deosebit de interesante, care împărtășesc o pasiune comună și se încurajează și mobilizează reciproc.

Mi-a plăcut mult organizarea bună a cursului și atmosfera stress free, mobilizatoare și plină de caldură”

 

ELENA STURZA EREMCIUC

(Chișinău)

”Un curs util care te învață pas cu pas de la zero cum să-ți faci propria ie, te îmbogațește spiritual, te scoate din anonimat, te ajuta psihologic, îți mărește cercul de prieteni, iar cand reușești, te face mândră și fericită!

Am apreciat atmosfera, îndrumarea, faptul ca nu s-a barfit. Sunt recunoscătoare pentru comunicarea care mi-a lipsit în timpul concediului de maternitate și în timpul pandemiei”.

 

 

CORINA CRISTINA CARLOGEA

(București)

”Cel mai frumos și incitant curs la care am participat! Dedicația, răbdarea cu care explicați și atenția la detalii au făcut din acest curs experiența perfectă. Mai presus de informațiile pe care le furnizați și care pot fi găsite cu muuultă rabdare și timp și în alte surse, încrederea pe care o dați începătoarelor ca mine este de neprețuit. Timp de calitate, alături de oameni minunați! Aș repeta oricând această experiență alături de voi!”

 

ANA MARIA ȘEICĂRESCU 

(Stockholm)

”Structura și materialele cursului au fost mult peste așteptări, din punct de vedere ce poate oferi în general un curs online, dar și ce am reușit să fac eu personal sub atenta ghidare a expertelor și cu susținerea micii comunități a cursantelor. A fost o sursă de inspirație, atât artistică cât și psihologică, văzând progresele grupului. Mi-a plăcut în mod special dăruirea expertelor și generozitatea sfaturilor, progresul săptămânii, toate au fost la superlativ!”

HAI SĂ RECAPITULĂM CE VEI OBȚINE DIN ACEST CURS

PENTRU A AFLA MAI MULTE DETALII DESPRE PROGRAMUL PASĂREA MĂIASTRĂ

înscrie-te la o întâlnire 1 la 1 cu una din reprezentantele echipei Măiestria!

CONTACTE

Pentru orice întrebare legată de acest curs mă poți găsi aici:
Stela Moldovanu