Ce afli dacă te abonezi?

- Te învățăm cum să cauți informația necesară pe net
- Cum să deosebești o ie autentică de una de artizanat
- Afli diverse tipuri de croi și compoziție a cămășilor
- Cum și de unde să alegi planșele de cusut ie
- Cum să citești corect planșele
- Afli beneficiile terapiei prin cusut

- Îți sugerăm cum să alegi materiale potrivite
- Te învățăm cum se croiesc corect părțile unei ii
- Îți arătăm cele mai frecvente tehnici de cusut
- Te ghidăm cum să unești fără greșeli părțile cusute
- Îți dăm noțiuni despre specificul zonelor etnografice
- Te orientăm cum descifrezi semnele de pe ie
Despre mine și grupul MăiestrIA

Sunt Stela Moldovanu, am 44 de ani și de când mă țin minte sunt pasionată de broderie. Sunt fondatoarea grupului MăiestrIA și autoarea cărții MăiestrIA – povestea cusută a iei.
Din dragoste pentru tradiții în 2017 am organizat în Chișinău, prima expoziție-concurs de cămăși autentice românești cusute în zilele noastre.
În 2018 am inițiat împreună cu Parascovia Lepădatu, Nadia Mînzu, Diana Ciobanu și Cristina Larii Clubul MăiestrIA în acțiune, un grup de lucru prin care am ajutat peste 100 de femei să-și înceapă a coase prima lor ie. Lucrările realizate au fost prezentate patru ani la rând în expozițiile MăiestrIA de la salonul Moldeco din Chișinău. Prin aceste expoziții, distribuite în grupurile de cusut pe întreg spațiul românesc, am reușit să inspirăm mii de femei care au văzut prin ceea ce facem adevărata frumusețe și valoare a iei tradiționale.
Cămășile cusute în grupul nostru au fost găzduite și de cele mai importante Muzee etnografice din România: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu și Muzeul Național al Țăranului Român din București.
Misiunea noastră este să putem ajuta cât mai multe femei să descopere bucuria cusutului și să înțeleagă rostul cămășii autentice românești.

În 2019 cinci din cămășile cusute de noi, membrele fondatoare ale grupului, au fost expuse la Tokio în cadrul proiectului IA AIEVEA, inițiat de Ioana Corduneanu și Asociația ”Semne cusute”.
Proiectele MăiestrIA continuă an de an pentru că ne dorim să împărtășim experiența noastră și să putem ajuta cât mai multe femei să revină la tradiția de a coase acasă, cu mâna lor, cămăși adevărate, care să bucure ochiul și inima.
Am ghidat femei care au început de la zero, fără să aibă nici o experiență de cusut, dar care au reușit să creeze cămăși imprecabile pentru că au avut multă încredere în propriile forțe și dorința de descoperi o nouă pasiune.

Nu ezita și tu să faci primul pas!
Învață cum să-ți coși cu îndrăzneală și încredere propria ta ie!
AFLĂ CE PAȘI SĂ URMEZI ca să nu-ți mai pară atât de complicat și neclar tot ce știi despre ie!
Distribuie acest curs și pentru prietenele tale