PASĂREA
MĂIASTRĂ

Program online de mentorat cu ghidare personalizată timp de 12 luni pentru a coase o cămașă tradițională românească

PASĂREA MĂIASTRĂ

TE ÎNVĂȚĂM ONLINE PAS CU PAS CUM SĂ-ȚI
COȘI O IE!

Vino să coși ghidată de un mentor
Măiestria cămașa ta de vis!

PASĂREA MĂIASTRĂ

EȘTI GATA SĂ COȘI O IE,
DAR NU ȘTII CU CE SĂ ÎNCEPI?

Îți dorești să coși cu mâna ta o ie, să te reconectezi cu rădăcinile și neamul tău, ai văzut că multe femei au reușit și ești gata și tu să încerci?

Poate ai și început să coși la noua ta cămașă, însă tot simți că ai avea nevoie de o părere sau un sprijin, ca să poți înainta cu încredere?
De câte ori ai avut întrebări la care era bine să găsești răspuns de la o cunoscătoare, ca să nu mai pierzi timp, energie și să nu mai faci greșeli?

Cum ar fi să coși alături de alte zeci de femei care au aceeași pasiune, cu care să împărtășiți fiecare progres și să stați împreună la povești? 

IATĂ EXPERIENȚA PE CARE O VEI AVEA AICI,
ÎN PROGRAMUL PASĂREA MAIASTRĂ.

PASĂREA MĂIASTRĂ

VINO ÎN COMUNITATEA MĂIESTRIA SĂ-ȚI FIM ALĂTURI ZI DE ZI TIMP DE 12 LUNI!

PASĂREA MĂIASTRĂ

DE CE ESTE UNIC ACEST PROGRAM?

PASĂREA MĂIASTRĂ

CE ZICI, TE-AM CONVINS
SĂ VII CU NOI?

PASĂREA MĂIASTRĂ

CUM VEI BENEFICIA DE AJUTORUL NOSTRU?

TRANSFORMAREA TA

CUM TE VEI TRANSFORMA DUPĂ EXPERIENȚA DIN PROGRAMUL PASĂREA MĂIASTRĂ?

DESFĂȘURAREA CURSULUI

CUM SE VA DESFĂȘURA CURSUL

Te invităm într-o călătorie de un an de zile alături de noi în care să coasem împreună cot la cot și să te ajutăm pas cu pas să-ți coși prima ta cămașă autentică românească! 

Acest curs se va desfășura într-un grup închis online, unde să nu ne deranjeze nimeni din exterior ca să putem fi focusate fiecare pe proiectul său. 

Da, și noi, profesoarele tale, vom coase alături de tine, ca să-ți dăm tonul, să păstrăm ritmul, să fim toate la aceeași etapă, să avem aceleași provocări și să-ți arătăm că E POSIBIL să-și creezi propria cămașă tradițională, chiar dacă nu ai mai avut experiență până acum!

Dacă îți faci griji că nu vei reuși pentru că „job, familie, copii”, te asigurăm că și noi suntem exact ca tine. Deci, stai liniștită, și la noi timpul este limitat, și nu coasem de dimineață până seara. Coasem 1-2 ore pe zi. Uneori 3 dacă e weekend:)

În acest ritm, dacă ești determinată, sigur poți să faci față unei provocări de a te transforma din simplă purtătoare de ie, în CREATOARE!

Vei putea transmite lumii întregi că ești mândră de rădăcinile tale și de imensa bogăție culturală din care faci parte.

Dincolo de acest lucru, vei câștiga un sentiment aparte de stimă de sine și bucurie, o avalanșă de apreciere de la cei din jur și mereu, dar absolut mereu, când vei purta cămașa creată de tine, vei întoarce priviri.

Acest program este UNIC, pentru că NU este un curs înregistrat pe care să-l cumperi și să uiți de el. Grupul pe care îl vom crea te va ține în priză. Vei vedea cum reușesc să avanseze colegele tale de „bancă” și asta te va motiva și pe tine să nu te lași bătută. Spiritul de concurență în cadrul programului nostru este cel mai sănătos lucru care te va ajuta să avansezi rapid.

Vei avea totodată AVANTAJUL să poți urmări cum se creează alte modele, pentru că fiecare din noi va coase ceva diferit. Imaginează-ți ce privilegiu îți oferă un astfel de curs online! Cât timp ți-ar lua să urmărești separat fiecare cămașă?

În plus, vei scăpa de frustrarea pe care o ai atunci când vezi o ie mai specială și te gândești că nu-ți dai seama cum a fost creată și că tu niciodată nu vei ști cum să faci asta.

Iar cel mai mare ATU al programului de mentorat Pasărea Măiastră este că îți vei face aici prietene pe viață, pentru că anume în grupurile de interese bazate pe pasiuni se creează legături emoționale puternice. Gândește-te că vei putea după aceea oricând să apelezi la cineva din grup, ca să-i ceri un sfat sau o idee.

PASĂREA MĂIASTRĂ

REGULAMENT

Acest program este destinat exclusiv cămășii tradiționale românești.

PASĂREA MĂIASTRĂ

BONUSURI

Ca în orice competiție, performanța se apreciază. Vei avea la diverse etape ale cursului mici bonusuri sub formă de:

PDF-uri cu informații prețioase

Planșe gratuite de pe maiestria.com

Posibilitatea de consultare ulterioară pentru coaserea modelor mai complexe

Înregistrările la toate întâlnirile anterioare din grup

Înregistrările webinarelor și a interviurilor cu invitați de onoare

GARANȚIE

PRIMEȘTI BANII ÎNAPOI DACĂ NU EȘTI MULȚUMITĂ DE PROGRAM PESTE O LUNĂ.

Te asigurăm că îți va plăcea această provocare alături de noi și vei obține ceea ce îți promitem.

Pentru că avem experiența anterioară cu grupuri similare cu întâlniri pe viu, îți pot garanta că dacă respecți structura acestui curs, vei ajunge 100% la rezultat.

În cazul în care din anumite motive te-ai răzgândit și simți că nu este pentru tine experiența de a deveni creatoare, în prima lună îți returnăm banii fără nici o problemă.

RECAPITULARE

HAI SĂ RECAPITULĂM CE VEI OBȚINE ÎN ACEST PROGRAM

AVANTAJE

AVANTAJELE PARTICIPĂRII ÎN PROGRAMUL PASĂREA MĂIASTRĂ

PASĂREA MAIASTRĂ

PENTRU A AFLA MAI MULTE DETALII DESPRE PROGRAMUL PASĂREA MĂIASTRĂ ÎNSCRIE-TE LA O ÎNTÂLNIRE 1 LA 1 CU UNA DIN REPREZENTANTELE ECHIPEI MĂIESTRIA!

CINE SUNT MENTORII ÎN ACEST PROGRAM?

CINE SUNT MENTORII ÎN ACEST PROGRAM?

FONDATOARE MĂIESTRIA

STELA MOLDOVANU

„De când mă țin minte sunt cu acul în mână. Încă din adolescență aveam mereu tendința să-mi personalizez hainele, să le fac mai deosebite. Am ajuns să cos și o ie prin clasa a șaptea, însă atunci credeam că este doar o bluză cu floricele brodate îngrijit”.

Au trecut ani, am tot experimentat tehnici de cusut și croșetat, îmi părea că știu atât de multe:) Din pasiunea mea pentru broderie s-a născut salonul de rame MOLDECO, pe care l-am administrat timp de 18 ani alături de soțul meu în Chișinău. Toate până într-o clipă când mi s-a deschis o nouă poartă.

Ia de Nistru, „ia de la capătul lumii” și grupul Semne Cusute în acțiune a fost un nou început. pentru mine. Atunci am descoperit rostul și valoarea cămășii autentice românești. După care a urmat toată POVESTEA.

Îmi place comunicarea cu oamenii de la care pot învăța și cărora le pot împărtăși cunoștințele mele. Sunt sigură că emoțiile contează oricât de pragmatici am fi. Cred că dacă iubești omul căruia te adresezi, el poate învăța mai ușor de la tine. Așa va fi și în acest program.

CE AM REALIZAT PÂNĂ ACUM?

PASĂREA MAIASTRĂ

ACUM TE PUTEM AJUTA ȘI PE TINE! ÎNSCRIE-TE LA O ÎNTÂLNIRE 1 LA 1 CU UNA DIN REPREZENTANTELE ECHIPEI MĂIESTRIA PENTRU A AFLA MAI MULTE DETALII:

FILOLOG, COASE IE DIN 2013

PARASCOVIA LEPĂDATU

IA este povestea fără de sfârșit! De-am ști să citim mesajele transmise de simbolurile cusute, am afla adevărata istorie a acestui neam. Este în puterea noastră să nu ruinăm moștenirea primită de la străbuni, ci mai degrabă să o valorificăm, să o reproducem responsabil și să o transmitem mai departe.

IA într-adevăr îți ia mult timp, dar un lucru e cert: dacă planifici eficient programul zilei, ai rezultate. Cred că nu e zi să nu fiu cu gândul la ceea ce cos în acel moment. Ia m-a făcut dependentă de frumos, iar timpul meu liber se transformă în creație seara târziu. Atunci lucrez liniștit în conversație cu Dumnezeu.

RESTAURATOR TEXTILE, COASE IE DIN 2012

DIANA CIOBANU

Cos din plăcerea de a crea și de a descoperi unitatea mea cu universul.

Simt nevoia și responsabilitatea de a transmite mai departe povestea scrisă cu acul pentru urmașii noștri.

Nu vreau ca iile sa rămână doar în muzeu, vreau să fie purtate, căutate, admirate mulți ani înainte.

IA autentică este scutul de protecție al identitatății noastre și avem datoria să nu o lăsăm în neștire.

TRADUCĂTOR, COASE IE DIN 2015

NADIA MÎNZU

Le ajut pe cele care gustă din secretele unei cămăși în devenire pentru că și eu am fost ajutată la început.

Informație teoretică, cărți, albume, planșe se găsesc în spațiul online, doar să întinzi mâna și să iei ceea ce cauți.

Totuși, unele lucruri nu le poți înțelege decât cu acul în mână și pânza în față. Și un om potrivit alături care să te direcționeze corect.

Când cos simt echilibru, concentrare, împământare, evadare din rutină, liniște.

Vizualizez rezultatul, anticipez plăcerea de a vedea cum prind viață un val de pânză și câteva gheme de ață.

Mă odihnesc.

INGINER, COASE IE DIN 2015

CRISTINA LARII

Am ales IA cu corpul, mintea si spiritul.

Așa simt că viața mea este un proces de creație continuă, fiind preocupată de gînduri constructive, binefăcătoare și armonioase. Port cu mândrie și cu drag rezultatul muncii mele. E fascinant ce poţi face cu un simplu ac, aţă şi o bucată de pânză: scrii istorie prin intermediul semnelor cusute, transmiţi energie în prezent şi viitor.

BUCUREȘTI / CURSANTĂ MĂIESTRIA TREI EDIȚII LA RÂND

CORINA CRISTINA CARLOGEA

Cel mai frumos și incitant curs la care am participat vreodată!

Dedicația, răbdarea cu care explicați și atenția la detalii au făcut din acest curs experiența perfectă pentru mine. 

Am ales să ajut și alte femei să învețe a coase ie pentru că împărtășind  sapi cu sârg în adâncul tău pentru a scoate la iveală lucruri închise în sertare, ramase acolo de ceva timp. Mai mult, prin documentare te îmbogățești pe tine însăți.

Pentru mine acesta este următorul pas în procesul de redescoperire de sine, început odată cu Măiestria.
Energia fiecăreia din „prietenele de cusut” îmi dă puterea de a fi mai bună, mai creativă, mai curioasă, mai documentată.

 

STOCKHOLM | CURSANTĂ MĂIESTRIA TREI EDIȚII LA RÂND

ANA MARIA ȘEICĂRESCU

Structura și materialele cursului au fost mult peste așteptări.

A fost o sursă de inspirație, atât artistică cât și psihologică pentru mine.

Prin ie mi-am întregit identitatea de româncă în Suedia, am găsit o artă cu care pot să mă mândresc oriunde şi o comunitate de surori de ac.

Începând din 2020, imi dedic aproape tot timpul liber pentru ie.  Am adunat multă informație şi încă mai am de învățat, dar debordez deja şi simt nevoia să dau mai departe minunățiile pe care le descopăr. Am un sentiment de reverență pentru generațiile de femei care au transmis arta cămăşii cu altiță până la noi şi simt responsabilitatea să ținem moştenirea vie.

MĂIESTRIA

MISIUNE

Măiestria este o comunitate a cărei misiune este să transmită pentru generațiile viitoare tradiția de a coase cămăși autentice cu mâna proprie.

Participând în programul de mentorat Pasărea Măiastră contribui și tu la realizarea acestei misiuni prin ia pe care o vei coase nu doar pentru tine, dar și pentru muzeele viitorului.

Inspirăm, motivăm, fascinăm prin creațiile noastre!

MĂIESTRIA

CE SPUN CURSANTELE NOASTRE?

Rulează videoul

Ana Șeicărescu - IA este viața mea

Rulează videoul

Corina Carlogea - IA m-a ajutat să mă redescopăr

Rulează videoul

Corina Stan - nu există o zi fără să cos

Rulează videoul

Monica Borș - de la IE am învățat să-mi liniștesc graba

Rulează videoul

Olga Paci - să-mi cos o ie a fost un vis

Rulează videoul

Corina Digore - povestea cămășii sale de Regină

TÂRGU MUREȘ | CURSANTĂ DOUĂ EDIȚII LA RÂND

MĂDĂLINA MARIȘ

„Am învățat la acest curs sa cos corect și rapid o ie autentică minunată, într-un grup în care am primit susținere și acces la expertiza cum nu am mai experimentat până acum. Am comunicat cu femei deosebit de interesante, care împărtășesc o pasiune comună și se încurajează și mobilizează reciproc. Mi-a plăcut mult organizarea bună a cursului și atmosfera stress free, mobilizatoare și plină de caldură”

BUCUREȘTI | CURSANTĂ DOUĂ EDIȚII LA RÂND

FLORENTINA ISARIEV

„Căutam să îmi creez propria ie, să învăţ ce înseamnă o cãmaşă autentică, dar în schimb am găsit tot!

O comunitate sanatoasă, plină de creativitate şi energie pozitivă, femei determinate care împreună miscă munţi în spaţiul online şi în expoziţii. Am rămas cu o camaşă minune, foarte multe informaţii practice şi teoretice, o pasiune pe viaţă, o nouă perspectivă asupra timpului meu şi a forţei femeilor. Consider că cele 6 luni au fost o experiențã, nu doar un curs online”

GERMANIA

VALENTINA DOBROSTOMAT

”Inițial m-am înscris la acest curs din dorința de a avea o ie tradiționala fiind departe de casă. Sunt din Republica Moldova, nu am văzut ii acasă, nici măcar la bunica, deci a fost un drum de conectare cu multe generații dinaintea mea.

A fost o călătorie frumoasă, solicitantă, dar cu un rezultat pe măsură, un curs ce a scris ADN-ul meu cu acul pe pânză și asta va rămâne peste ani, poate pentru generațiile ce vin.”

CHIȘINĂU

ELENA STURZA EREMCIUC

”Un curs util care te învață pas cu pas de la zero cum să-ți faci propria ie, te îmbogațește spiritual, te scoate din anonimat, te ajuta psihologic, îți mărește cercul de prieteni, iar cand reușești, te face mândră și fericită! Am apreciat atmosfera, îndrumarea, faptul ca nu s-a barfit. Sunt recunoscătoare pentru comunicarea care mi-a lipsit în timpul concediului de maternitate și în timpul pandemiei.”

PITEȘTI | CURSANTĂ DOUĂ EDIȚII LA RÂND

ALINA ALEXANDRU-ILIESCU

”Dincolo de ce se vede, ia mea mai conține ceva imaterial: bucuria cu care am urmărit frumusețea nașterii iilor-colege de curs. A fost pentru mine un curs-muzeu, nu se va sfârși niciodată fiindcă fără spectacolul frumosului nu aș fi fericită. Așa că eu consider ca ce am cusut eu a fost cu energie creatoare de la tot grupul! Și mulțumesc tuturor, profesoare și cursante deopotrivă. 

Nu ies din aceasta cale, vom continua împreună.”

BUCUREȘTI | CURSANTĂ DOUĂ EDIȚII LA RÂND

ANDREA CERNESCU LUPU

”Mi-a plăcut extrem de mult comuniunea care s-a creat. Recomand cursurile Măiestria pentru că am convingerea că aici am întâlnit persoane care mi-au devenit prietene pe viață. Este un loc în care nu am sesizat „răutăcisme”, în care cursantele cu mai multă știință le ajuta pe cele foarte începătoare, este susținere și încurajare, totul sincer si cu inima deschisă.”

BELGIA

NATALIA VANTHIENEN

”Mi-a plăcut mult comunitatea, grija maestrei, rapiditatea cu care mi s-a răspuns la întrebări, inspirația și ideile aduse pe parcurs. Este o șezătoare modernă. O medtație. O întâlnire altfel cu tine”.

OTOPENI | CURSANTĂ TREI EDIȚII LA RÂND

CORINA STAN

”Este un curs inedit și unicat, serios și bine pus la punct! Însă de importanță maximă este atmosfera în care se desfașoară cursul: una caldă, familiară și respectuoasă. Răceala, distanța timidității, stresul nu există în acest grup! Cealaltă ramură definitorie a cursului este metoda de organizare. Totul este gândit în amănunt, predat cu profesionalism și, nu în ultimul rând, prezentat încântător. O experiență minunată, neașteptată, care m-a îmbogățit și pentru care rămân recunoscătoare!”

PITEȘTI | CURSANTĂ DOUĂ EDIȚII LA RÂND

ADRIANA BĂTRÂNCA

”Mi-a plăcut foarte mult munca în echipă, solidaritatea și susținerea reciprocă pe care am simțit-o la curs.

Îndrăznește, este o echipa serioasă și profesionistă, ai de câștigat și tu și urmașii tăi, și cămașa cu altiță!”

PARIS | CURSANTĂ DOUĂ EDIȚII LA RÂND

ELENA BINZARI

”Nu aș fi crezut vreodată că un curs de cusut ie mă poate învăța atăt de multe despre mine. Despre căutare, despre conexiune, despre răbdare. Despre: cine sunt și ce îmi place? Am realizat cât de mult timp prețios am la dispoziție și ce aleg să fac eu cu timpul meu. Am realizat cât de multă nevoie am să mă îmblânzesc și să mă împrietenesc cu mine. Pânza, ața și acul mi-au permis să-mi fac ordine în minte în primul rând, iar apoi – să creez.

Lucrând la ia mea, mi-am dat seama câtă putere creatoare și energie am în mine.

Acest curs mi-a facut loc într-o comunitate de femei minunate alături de care, pe lângă cusut, am descoperit valoarea unui grup de femei: ne-am susținut, ne-am încurajat, ne-am spus of-urile și bucuriile, am râs, am plâns… am fost împreună, fiecare din colțul ei de lume!”

MĂIESTRIA

CREAȚII

Acestea sunt doar câteva dintre cămășile cusute sub ghidarea noastră, începând din 2018. Am expus creațiile realizate de Femeile Măiestria în spații muzeale și publice din Chișinău, București, Sibiu, Madrid, Viena, Lisabona.

Coasem să ne bucurăm, coasem azi pentru muzeele de mâine.

FAQ

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Da, sigur! Te vom ajuta să-ți creezi prima ie printr-o experiență unică, complexă și fără griji și pași greșiți.

Implicarea ta este să coși 1-2 ore pe zi, în ritmul propriu, fără să depinzi de ore anumite.
Te vom ghida spre modelul care să ți se potrivească. în așa mod vei coase cămașa visurilor tale. Nu trebuie să-ți faci griji legat de alegerea materialelor, vom face noi recomandările necesare pentru tipul și cantitatea necesară.
În grupul de lucru, unde va fi comunicarea cu mentorul tău personal, accesul este pentru 12 luni. Pe platforma de curs, unde sunt tutorialele și informația structurată în PDF, vei obține acces pe viață.

Avem experiența a 3 ediții ale acestui program de mentorat, lansat pentru prima dată în 2021. Programul nostru este absolvit de sute de femei din peste 20 de țări, printre care Republica Moldova, România, Italia, Franța, Germania, Suedia, Portugalia, Koreea, Kuwait, SUA, Canada etc. care au reușit să învețe de la distanță datorită organizării programului nostru online.

În funcție de modelul ales, vei primi sprijin și ghidare personalizată timp de 12 luni de la unul dintre mentorii Măiestria, care are experiență și pasiune aparte pentru zona etnografică a cămășii tale. Despre mentorii noștri poți afla aici mai multe informații: Pagina Mentori.
Toate întâlnirile sunt înregistrate și vor fi publicate pe platforma de curs, unde vei avea acces să le urmărești oricând.
Da, certificatul se oferă la finalizarea cămășii, ca dovadă că ai trecut cu succes aceast program și ai obținut un rezultat pe măsură.
Da, te vom ghida pentru câte cămăși reușești să coși timp de un an, condiția este să o duci la bun sfârșit pe una, apoi să te apuci de altele.
Nu, cămășile sunt expuse temporar, pe parcursul a câteva săptămâni. Ceea ce expunem nu este proprietatea Măiestria, ci rămâne în proprietatea autoarelor.

Pentru înscriere în program te rugăm să completezi acest formular și să alegi data și ora potrivită pentru o întâlnire 1 la 1 gratuită cu una din membrele echipei Măiestria, ca să ne cunoaștem mai bine și să stabilim dacă te putem ajuta: 

Completează formularul de înscriere aici

RECAPITULARE

PENTRU ORICE ÎNTREBARE LEGATĂ DE ACEST PROGRAM, SUNT AICI:

Stela Moldovanu

MĂIESTRIA

PASĂREA
MĂIASTRĂ

Program online de mentorat cu ghidare personalizată timp de 12 luni

Pentru a afla mai multe detalii 

despre Programul Pasărea Măiastră, 

înscrie-te la o întâlnire 1 la 1 

cu una din reprezentantele echipei Măiestria.

©Copyright 2023 MăiestrIA. Toate drepturile rezervate. Toate textele si fotografiile sunt proprietatea MăiestrIA, utilizarea si copierea fiind interzise.